ALPY - Älpermagronen – cestoviny alpských horalov

Počet porcí:
Ingredience
Anglická slanina 250 g
Cibuľa 300 g
Hladká múka 25 g
Olej repkový 100 ml
Zemiaky očistené 750 g
Vitana Kolienka 500 g
Vitana Syrová omáčka 210 g
Soľ 10 g
Muškátový kvet Vitana 1 g
Vitana Onions - restovaná cibuľa 25 g
Syr strúhaný (elementál) 500 g
Postup

Slaninu nakrájanú na kocky opečieme do chrumkava. Vyberieme dierovanou lyžicou. Do výpeku dáme cibuľu zaprášenú múkou a opekáme do zlatista ako viedenskú cibuľku. Pridáme k slanine. 

Cestoviny uvaríme podľa návodu. Zemiaky nakrájame na rovnakú veľkosť ako cestoviny a varíme al dente. Syrovú omáčku pripravíme podľa návodu. Do omáčky vložíme cestoviny, zemiaky, cibuľu, slaninu, muškátový kvet a premiešame. 

Dáme do gastronádoby, posypeme nastrúhaným syrom a zapekáme v konvektomate na 180 ° C do zlatista. Pri podávaní posypeme Onions cibuľkou. 

Tisk receptu

Tip šéfkuchaře

Kolienka môžeme nahradiť aj inými druhmi cestovín. Syrovú omáčku je možné zameniť za bešamel.

Sdílej
https://www.orklafs.sk/cs/alpy-alpermagronen-cestoviny-alpskych-horalov/

Použité produkty

Kontakty

Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava

+421 903 284 476
food.service@orkla.sk