ALPY - Germknödel – alpská lekvárová buchta

Počet porcí:
Ingredience
Hladká múka 1 kg
Mlieko plnotučné 700 ml
Droždie 40 g
Vajcia 2 ks
Cukor kryštál 40 g
Maslo 100 g
Soľ 1 g
Hamé Sladený slivkový lekvár 750 g
Cukor múčka 50 g
Mak mletý 50 g
Vitana Krém na dukátové buchtičky 60 g
Vitana Staročeská posýpka 25 g
Postup

Z vlažného mlieka, cukru a droždia zarobíme kvások, necháme vzísť 15 min. Všetky suroviny spolu vymiesime asi 20-25 minút. Cesto musí byť kompaktné, hladké a odlepovať sa od stien. Necháme vykysnúť cca 45-60 min. Cesto rozvaľkáme a krájame na štvorce. Do stredu každého pridáme lekvár a dobre zabalíme. Kladieme na olejom vymastenú dierovanú gastronádobu a varíme v konvektomate na pare cca 15 minút. 

Medzitým uvaríme podľa návodu krém na dukátové buchtičky. 

Servírujeme v polievkovom tanieri - nalejeme krém, do ktorého posadíme buchtu a zasypeme práškovým cukrom, makom a staročeskou posýpkou. 

Tisk receptu

Tip šéfkuchaře

Miesto lekváru môžeme použiť ako náplň čerstvé ovocie – napríklad slivky, alebo marhule. Do krému môžeme pridať rumovú arómu.

Sdílej
https://www.orklafs.sk/cs/alpy-germknodel-alpska-lekvarova-buchta/

Použité produkty

Kontakty

Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava

+421 903 284 476
food.service@orkla.sk