ALPY - Roláda z hovädzieho mäsa plnená zeleninou, spätzle, červená kapusta s brusnicami

Počet porcí:
Ingredience
Hovädzie zadné 800 g
Soľ 20 g
Vitana Korenie čierne mleté 1 g
Horčica plnotučná 50 g
Anglická slanina plátky 150 g
Znojmia Sviečková (prúžky) 500 g
Znojmia Uhorky 9-12 cm SKLO 200 g
Cibuľa 300 g
OTMA Paradajkový pretlak 100 g
Vitana Hovädzia šťava 50 ml
Znojmia Kapusta červená 900 g
Brusnice Hamé 100 g
Vitana Spätzle 750 g
Petržlenová vňať 30 g
Maslo 50 g
Bravčová masť 150 g
Postup

Zmrazenú zeleninu orestujeme na masle a osolíme. Sterilizované uhorky nakrájame na prúžky. Z hovädzieho mäsa nakrájame pláty, rozklepeme, potrieme horčicou, osolíme, okoreníme, položíme plátky slaniny, prúžky uhorky, zeleninu na sviečkovú a zabalíme. 

Hovädziu šťavu pripravíme podľa návodu.

Cibuľu orestujeme na masti, pridáme pretlak, zalejeme hotovou hovädzou šťavou a krátko prevaríme. cca 1,5 hodiny, resp. kontrolujeme a akonáhle bude mäso mäkké, vypneme a šťavu podľa potreby dochutíme.

Kapustu vyberieme do dierovanej GN a necháme odkvapkať, potom preložíme do nízkej GN, pridáme brusnice a prehrejeme v konvektomate. 

Spätzle uvaríme podľa návodu a po uvarení posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a zvyšnou rozpustenou masťou. 

Tisk receptu

Tip šéfkuchaře

Mäso môžeme zviazať špagátom, spichnúť špajľou alebo zabaliť do fólie. Mäso môžeme urobiť vcelku alebo ho môžeme zameniť za mleté. Do základu môžeme pridať Onions restovanú cibuľku Vitana. 

Sdílej
https://www.orklafs.sk/cs/alpy-rolada-z-hovadzieho-masa-plnena-zeleninou-spatzle-cervena-kapusta-s-brusnicami/

Použité produkty

Kontakty

Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava

+421 903 284 476
food.service@orkla.sk