ALPY - Viedenský Sacher s marhuľovým džemom a kakaovou polevou

Počet porcí:
Ingredience
Vitana Viedenská torta 1000 g
Voda 50 ml
Olej rastlinný 100 ml
Olej na vymazanie plechu 10 ml
Polohrubá múka na vysypanie plechu 10 g
Hamé Džem "Marhuľa" 500 g
Kakaová poleva Vitana 200 g
Biely jogurt 80 g
Postup

Do zmesi na viedenskú tortu pridáme studenú vodu, rastlinný oleja  biely jogurt, metličkou zamiešame a vložíme do tortovej formy, ktorú vopred vymastíme a vysypeme múkou. Cesto rozotrieme a pečieme v konvektomate pri 140 °C asi 35 minút. 

Vychladený múčnik vyberieme z formy, prerežeme a jednu stranu potrieme marhuľovým džemom. Druhý korpus položíme na džem. Kakaovú polevu premiešame s vodou a rozotrieme ju po celom múčniku. Necháme stuhnúť a krájame. Pri podávaní môžeme doplniť šľahačkou a kúskami marhúľ alebo broskýň. 

Tisk receptu

Tip šéfkuchaře

Na 1 GN pridáme 80 g bieleho jogurtu, dezert bude vláčnejší. 

Sdílej
https://www.orklafs.sk/cs/alpy-viedensky-sacher-s-marhulovym-dzemom-a-kakaovou-polevou/

Použité produkty

Kontakty

Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava

+421 903 284 476
food.service@orkla.sk