ÁZIA - Butter Chicken

Počet porcí:
Ingredience
Kuracie prsia 1200 g
Vitana Kurkuma mletá 5 g
Chef Club Krájané paradajky v rajčinovej šťave 100 g
Rasca rímska Vitana 1 g
Zázvor mletý Vitana 1 g
Chef Club Smotana Crème Excellent 450 ml
Chef Club Basmati ryža 800 g
Sezam čierny Vitana 1 g
Cesnak 20 g
Vitana Hydinový vývar 20 g
Znojmia Karfiol ružičky 150 g
Koriander sušený Vitana 1 g
Natur Cícer 80 g
Soľ
Postup

Deň vopred namočíme cícer do vody. Druhý deň cícer uvaríme podľa návodu v 2 l kuracieho vývaru Vitana v konvektomate cca 35 minút. 

Kuracie mäso si nakrájame na rezančeky, osolíme, pridáme (mletú) rímsku rascu, zázvor, koriander, kurkumu a premiešame. 

Mrazený karfiol zregenerujeme v konvektomate 5 minút na 180 °C. 

Na cibuľovom základe orestujeme cesnak, pridáme namarinované mäso a zarestujeme. Potom pridáme krájané drvené paradajky. Osolíme, prevaríme cca 10 minút. Prilejeme Crème Excellent a pridáme do omáčky zregenerovaný karfiol a uvarený cícer. Znovu prevaríme cca 5 minút. Na zvýraznenie chutí môžeme pridať koriander a závor. 

Ryžu pripravíme podľa návodu. 

Tisk receptu

Tip šéfkuchaře

Do základu môžeme pridať namiesto cíceru červenú šošovku. Možno pripraviť aj ako vegetariánsku verziu iba s cícerom alebo s karfiolom či tofu.

Sdílej
https://www.orklafs.sk/cs/azia-butter-chicken/

Použité produkty

Kontakty

Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava

+421 903 284 476
food.service@orkla.sk