ÁZIA - Hydinové fašírky s restovanou ryžou

Počet porcí:
Postup

Najskôr si namočíme červenú šošovicu na cca 30 minút. 

Vykostené kuracie stehná pomelieme spoločne so zregenerovanou zeleninou sviečková (1/3 z normy), pridáme 1 vajce, múku, namočenú červenú šošovicu a korenie Vitana kurča Padova. 

Zmes premiešame, vytvarujeme do fašírky a pečieme v konvektomate v GN vystlanou papierom na pečenie na 160 ° C v kombinácii pečenia para cca 16 minút - podľa veľkosti karbonátok. Pripravíme si ázijskú zeleninovú omáčku: na oleji orestujeme cibuľu, pridáme 2/3 zvyšnej mrazenej zeleniny pod sviečkovú (zregenerovanej) a pridáme dvojitý paradajkový pretlak, krájané paradajky, závor, sójovú omáčku a základ na prípravu čínskych jedál a prilejeme 1 l vody. Prevaríme cca 10 minút. Nakoniec pridáme zregenerované fazuľové struky. Omáčku pri varení môžeme podľa potreby dosoliť či zahustiť zemiakovým škrobom. 

Restovaná ryža: Pripravíme si Basmati ryžu podľa návodu a necháme vychladnúť. Na rozpálenej panvici osmažíme 2 rozšľahané vajcia, ktoré osolíme, okoreníme a prisypeme biele sezamové semienka. Pridáme vychladenú ryžu, premiešame a restujeme do prehriatia. 

Tisk receptu

Tip šéfkuchaře

Karbonátky možno pripraviť aj z morčacieho mäsa. Do omáčky môžeme vložiť miesto fazuľových strukov varenú brokolicu. Zdobíme restovanou cibuľkou.

Sdílej
https://www.orklafs.sk/cs/azia-hydinove-fasirky-s-restovanou-ryzou/

Použité produkty

Kontakty

Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava

+421 903 284 476
food.service@orkla.sk