ÁZIA - Vyprážaná ryba v tempure so zeleninovo-paradajkovou omáčkou, ryža

Kategorie: Ryby, Objav chute sveta
Počet porcí:
Postup

Tresku rozmrazíme deň vopred. 

Pripravíme si tempuru. Tá sa skladá z hladkej múky, zemiakového škrobu, korenia Na ryby Vitana a čierneho sezamu. Do takto pripraveného cestíčka vložíme rybu (ryba je ľahko osolená a posypaná korením na ryby). Cestíčko necháme zľahka odkvapkať. Potom v rozpálenom oleji opekáme rybu dozlatista. 

Pripravíme zeleninovú zmes: na oleji zosklovatíme cibuľku, pridáme mrazenú zeleninu stĺpik (ktorú predtým zregenerujeme v konvektomate 5 min na 180 ° C), pridáme koncentrovaný pretlak, krájané paradajky, zľahka osolíme a pridáme teriyaki omáčku. Zasypeme namočenou červenou šošovicou a prevaríme cca 10 minút. Omáčku zahustíme zemiakovým škrobom.

Ryžu pripravíme podľa návodu. 

Tisk receptu

Tip šéfkuchaře

Rybu môžeme pripraviť v konvektomate na program vyprážania. Do ryže môžeme pridať hrášok. Zdobíme čiernym sezamom.

Sdílej
https://www.orklafs.sk/cs/azia-vyprazana-ryba-v-tempure-so-zeleninovo-paradajkovou-omackou-ryza/

Použité produkty

Kontakty

Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava

+421 903 284 476
food.service@orkla.sk