Libanonská polievka s cícerom

Kategorie: Natur koncept, Polievky
Počet porcí:
Postup

Zregenerujeme mrazenú mrkvu v konvektomate po dobu 5 minút na 80 °C. 

Orestujeme cibuľu, pridáme scedený cícer, ktorý sme namáčali 12 hodín cez noc,  červenú šošovicu, mrkvu, kurkumu, sušený cesnak a zľahka posolíme. 

Zalejeme hydinovým vývarom, potom pridáme rascu a mletý koriander. 

Varíme do zmäknutia cíceru. 

Pridáme na kocky nakrájané zemiaky a uvaríme do mäkka. 

Následne zjemníme smotanou, opäť prevaríme 5 min. Polievku ochutíme podľa chuti.

Tisk receptu

Tip šéfkuchaře

Chuť polievky môžeme zvýrazniť šťavou z limetky. Zdobíme čerstvými bylinkami.

Miesto klasickej rasce môžeme nahradiť rímskou rascou. 

Sdílej
https://www.orklafs.sk/cs/libanonska-polievka-s-cicerom/

Použité produkty

Kontakty

Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava

+421 903 284 476
food.service@orkla.sk