Mexiko - Zeleninové buritto so syrom a paradajkovou salsou

Počet porcí:
Ingredience
Chef Club Pšeničná tortila 25 cm 700 g
Znojmia Paprika troch farieb mrazená 600 g
Znojmia Kukurica 400 g
Chef Club Krájané paradajky v rajčinovej šťave 300 g
Soľ 10 g
Petržlenová vňať 10 g
Vitana Paprika sladká mletá 10 g
Rímska rasca 3 g
OTMA Paradajkové pyré sterilované 100 g
BASK Ryža guľatozrnná Bask 200 g
Ľadová šalát 200 g
Cibuľa červená 300 g
Olej 100 ml
Paradajky 200 g
Pór 100 g
Cheddar 200 g
Postup

Náplň: Cibuľu nakrájame na prúžky a dáme na rozohriaty olej. Zľahka restujeme. Pridáme paradajkové pyré, rímsku rascu, sladkú papriku a opäť krátko restujeme. Pridáme kukuricu a 3-farebnú papriku. Osolíme a dobre premiešame. Krátko dusíme. Po vychladnutí pridáme na rezančeky krájaný pór. 

Ryža: Ryžu pripravíme podľa vlastných skúseností. (2,5kg + 2,6 lit. vody, soľ, olej = 40min, na paru v konvektomate) Necháme vychladnúť. 

Salsa: Čerstvé paradajky nakrájame na drobné kocky, pridáme nasekanú petržlenovú vňať, osolíme a pridáme krájané paradajky v rajčinovej šťave. Všetko dobre premiešame a dáme do chladničky.

Plnenie: Tortillu prehrejeme (panvicu, gril atď.) a naplníme porciou zmesi a ryžou. Zasypeme strúhaným syrom. Pri balení dobre uťahujeme, aby náplň nevytiekla. Takto zabalenú tortillu pred výdajom opekáme nasucho z dvoch strán

Tisk receptu

Sdílej
https://www.orklafs.sk/cs/mexiko-zeleninove-buritto-so-syrom-a-paradajkovou-salsou/

Použité produkty

Kontakty

Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava

+421 903 284 476
food.service@orkla.sk