Pórový krém s drožďovou ryžou, petržlenový olej

Kategorie: Polievky
Počet porcí:
Ingredience
Pór 700 g
Cibuľa 70 g
Cesnak 10 g
Vitana Zeleninový vývar 15 g
Olej 100 ml
Maslo 50 g
Chef Club Smotana Crème Excellent 150 ml
Vitana Drožďová ryža 300 g
Soľ 3 g
Hrachové výhonky na dekoráciu
Petržlenová vňať 50 g
Olej 100 ml
Postup

Na rozpálenom oleji opražíme cibuľu a očistený a umytý pór nakrájaný na kolieska. Podlejeme vodou, pridáme zeleninový vývar pripravený podľa návodu, cesnak, očistené a nakrájané zemiaky alebo premytú ryžu.

Všetko spoločne uvaríme  a následne rozmixujeme na hladký krém.

Na zjemnenie pridáme smotanu, maslo a spoločne prevaríme.

Petržlenovú vňať rozmixujeme s olejom. Polievku pri servírovaní dozdobíme hrachovými výhonkami a petržlenovým olejom.

Tisk receptu

Tip šéfkuchaře

Ako vložku môžeme miesto drožďovej ryže použiť zemiaky, alebo ryžu.

Sdílej
https://www.orklafs.sk/cs/porovy-krem-s-drozdovou-ryzou-petrzlenovy-olej/

Použité produkty

Kontakty

Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava

+421 903 284 476
food.service@orkla.sk