| Hamé Sladený slivkový lekvár bez jabĺk | 50 g |
|---|---|
| Červené víno | 25 ml |
| Vitana Puding vanilkový | 40 g |
| Vitana Staročeská posýpka | 40 g |
| Maslo | 75 g |
| Múka hladká | 50 g |
| Mlieko polotučné | 433 ml |
| Cukor krupica | 55 g |
| Vajcia | 90 g |
| Šľahačka na šľahanie 30% | 300 ml |
| Chef Club Smotana Crème Excellent | 40 ml |
| Vanilkový cukor | 40 g |
| Želatína plátková | 2 ks |
Nachystáme si vanilkový krém z vanilkového pudingu, ktorý zmiešame so 100 ml mlieka a dobre rozmiešame. 300 ml mlieka zmiešame s krupicovým cukrom (40 g) a dáme na sporák, zahrejeme tesne pod bod varu.
Do zohriatej zmesi vlejeme pudingový prášok s mliekom, zmes dobre premiešame a necháme vychladnúť a stuhnúť. Potom puding v mise vyšľaháme spolu s Créme Excellent (40 g) a zmäknutým maslom (25 g). Krém dáme do cukrárskeho vrecka a necháme vychladiť v chladničke.
Smotanu 30 % vyšľaháme na šľahačku spolu so stužovačom do šľahačky. Dáme do cukrárskeho vrecka a necháme vychladiť v chladničke.
Slivkový lekvár zmiešame s červeným vínom. 25 g tejto zmesi dáme do cukrárskeho vrecka.
Zvyšok zmesi (50 g) zohrejeme spolu s vanilkovým cukrom (40 g) a pridáme želatínu, ktorú si pripravíme podľa návodu. Zohriatu zmes po pridaní želatíny necháme vychladnúť, potom ju rozmixujeme v mise na gél.
Ďalej si pripravíme mrveničku zmiešaním 20 g zmäknutého masla, 15 g krupicového cukru, 10 g hladkej múky, 15 g staročeskej posýpky a štipky soli. Vznikne hmota, ktorú rozvaľkáme na tenký 2 mm plát medzi dvoma listami papiera na pečenie. Takto dáme vychladiť do chladničky.
Odpaľované cesto si pripravíme z 30 g masla, 33 g vody, 33 g mlieka, ktoré dáme na oheň. Keď sa maslo rozpustí, pridáme múku (40 g) a celé cesto „odpaľujeme“ v hrnci aspoň 2 minúty. Potom necháme cesto vychladnúť a vmiešame na trikrát 75 g vajec. Cesto dáme do cukrárskeho vrecka a vytlačíme na papier na pečenie 10 koliesok s priemerom 6 cm.
Z vychladenej a stuhnutej mrveničky vykrojíme okrúhlym vykrajovátkom kolieska rovnakého priemeru a kladieme na odpaľované cesto. Takto dáme piecť do predhriatej rúry na 190 °C na 13 minút, potom znížime teplotu na 160 °C a pečieme ďalších 15 minút. Cesto počas pečenia vyskočí do dutých „polgulí“. Po dopečení necháme vychladnúť v pootvorenej rúre.
Úplne vychladnuté plníme zhora vanilkovým krémom a slivkovým gélom.
Otvor po naplnení zakryjeme kopčekom šľahačky, do ktorého vytlačíme lyžičkou malú priehlbinu, a tú naplníme trochou džemovej redukcie. Servíruje s lístkami mäty navrchu.
Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava
+421 903 284 476
food.service@orkla.sk
Naše webové stránky vloží soubory cookie do vašeho prohlížeče nebo zařízení, pokud máte tuto funkci v nastavení prohlížeče aktivovanou. Tyto soubory cookie používáme ke zlepšení funkčnosti těchto webových stránek, analýzám a pro zájmově orientovanou reklamu.