Sviatočná čokoládovo-orechová torta s marhuľovým džemom

Kategorie: Múčniky a dezerty
Počet porcí:
Ingredience
Vajcia 6 ks
Cukor kryštál 180 g
Múka hladká 150 g
Kakako 30 g
Vlašské orechy mleté 100 g
Prášok do pečiva - ČL 1 ks
Soľ
Hamé Ovocná náplň "Marhuľa" 250 g
Maslo 250 g
Horká čokoláda 200 g
Chef Club Smotana Crème Excellent 200 ml
Čokoláda - na polevu 150 g
Chef Club Smotana Crème Excellent 100 ml
Maslo na polevu 20 g
Postup

1. Korpus

Oddelíme bielky od žĺtkov. Urobíme tuhý sneh z bielkov so štipkou soli. Urobíme penu zo žĺtkov a cukru, pridáme múku, kakao, prášok do pečiva a orechy. Jemne vmiešame sneh. Umyjeme formu, nalejeme cesto a pečieme pri 170 °C asi 35 minút. Necháme vychladnúť a rozrežeme na 2–3 vrstvy.

2. Plnka

Necháme maslo zmäknúť. Urobíme čokoládovú zmes – rozpustíme čokoládu so smotanou vo vodnom kúpeli. Vychladnutú čokoládu vyšľaháme s maslom do hladkého krému. Na každú vrstvu natrieme marhuľový džem Hamé (cca 80 g) a potom čokoládový krém.

3. Poleva

Urobíme ganache – zohrejeme smotanu, pridáme čokoládu a maslo, miešame do hladka. Polevu nalejeme na vrch torty, necháme stiecť po bokoch.

4. Ozdoba

Ozdobíme orechmi, kandizovaným ovocím alebo čokoládovými hoblinami. Uložíme do chladu na minimálne 4 hodiny, ideálne cez noc

5. Servírovanie

Pred podávaním necháme chvíľu pri izbovej teplote. 

Tisk receptu

Tip šéfkuchaře

Tortu je najlepšie pripraviť deň vopred – chute sa krásne prepoja. Marhuľový džem Hamé dodá sviežosť, ktorá vyváži čokoládovú intenzitu.

Sdílej
https://www.orklafs.sk/cs/sviatocna-cokoladovo-orechova-torta-s-marhulovym-dzemom/

Použité produkty

Kontakty

Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava

+421 903 284 476
food.service@orkla.sk