Taliansko - Tradičné talianske lasagne s bolonskou omáčkou a bešamelom

Počet porcí:
Postup

Najprv si nachystáme bešamel - pripravíme ho podľa návodu na obale. Hotový bešamel si dáme bokom. Na panvici si orestujeme zeleninovú sviečkovú zmes s cibuľou, na drobno nakrájaným stopkovým zelerom a cesnakom do zlatista. Pridáme mleté mäso, soľ a tymián a dôkladne orestujeme. Pridáme cukor a celú zmes skaramelizujeme. Pridáme krájané paradajky v rajčinovej šťave a zľahka zriedime zeleninovo/slepačím vývarom. Nakoniec primiešame do ragú 1/2 už pripraveného bešamelu. Necháme vychladiť.
Na dno GN najprv dáme 1/4 bešamelu. Na bešamel uložíme suché lasagne, nasleduje vrstva ragú, potom opäť lasagne, ragú, lasagne a končíme 1/4 vrtvy bešamelu. Dáme zapiecť do konvektomatu pri 160 stupňoch a 50 % pary cca 1-1,5 hodiny (pasta je mäkká a bešamel krásne zlatý). Servírujeme vykrojenú porciu z plechu posypanú petržlenovou vňaťou.

Tisk receptu

Sdílej
https://www.orklafs.sk/cs/taliansko-tradicne-talianske-lasagne-s-bolonskou-omackou-a-besamelom/

Použité produkty

Kontakty

Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava

+421 903 284 476
food.service@orkla.sk