Vianočná slivková roláda s krémom

Kategorie: Múčniky a dezerty
Počet porcí:
Ingredience
Vitana Piškótová roláda 830 g
Hamé Sladený slivkový lekvár 300 g
Vitana Krém na dukátové buchtičky 550 g
Vajcia 2 ks
Voda alebo mlieko 200 ml
Práškový cukor na posypanie
Postup

Zmes na piškótovú roládu si pripravíme podľa návodu. Plech jemne potrieme rastlinným olejom a cesto rovnomerne rozotrieme. Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 25 minút, kým korpus jemne zhnedne a je pružný na dotyk. Korpus necháme chvíľu vychladnúť, potom ho potrieme slivkovým lekvárom – rovnomerne, aby bola chuť vyvážená v každom kúsku.

Zmes na dukátové buchtičky dobre rozmiešame s cukrom v 1/3 mlieka. Zvyšné 2/3 mlieka privedieme do varu. Mlieko odstavíme a vmiešame doň vopred pripravenú zmes. Za stáleho miešania varíme krém 1 minútu.

Na vrstvu lekváru nanesieme vychladnutý krém, uhladíme ho a necháme pár minút stuhnúť. Potom korpus opatrne zrolujeme do rolády. Roládu zabalíme do fólie a necháme v chladničke aspoň 2 hodiny, aby sa chute prepojili a roláda držala tvar.

Pred servírovaním ju môžeme posypať práškovým cukrom alebo ozdobiť kúskami sušeného ovocia.

Tisk receptu

Sdílej
https://www.orklafs.sk/cs/vianocna-slivkova-rolada-s-kremom/

Použité produkty

Kontakty

Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava

+421 903 284 476
food.service@orkla.sk