Kuracie stehná | 2200 g |
---|---|
Soľ | 20 g |
Vitana Sójová omáčka | 30 ml |
Cherry paradajky | 200 g |
Chef Club Krájané paradajky v rajčinovej šťave | 300 g |
Maslo | 100 g |
Syr Gran Moravia | 100 g |
Vitana Zeleninový vývar | 100 ml |
Repkový olej | 50 ml |
Chef Club Arborio ryža | 800 g |
Chef Club Olivový olej z výliskov (Pomace/Sansa) | 50 ml |
Kuracie stehná s kosťou vložíme do sójovej omáčky a necháme marinovať aspoň tri hodiny v chlade. Následne ich naukladáme do pekáča a pečieme pri 130 °C približne 20 minút. Aby sme ich mohli hneď podávať, pripravíme si medzitým všetko ostatné. Na oleji orestujeme pokrájanú cibuľu, následne prisypeme ryžu a zľahka ju zo všetkých strán opečieme. Pridáme krájané paradajky aj so šťavou, premiešame a zalejeme časťou teplého zeleninového vývaru. Na miernom ohni zmes priebežne miešame a vždy po vstrebaní tekutiny opäť dolejeme vývar. Ryžu varíme do polotvrdého zrna, teda al dente. V tomto momente môžeme zložiť z ohrevu. Zjemníme maslom a nastrúhaným syrom. Paradajkové rizoto uložíme na tanier ako prvé, následne pridáme marinované kuracie stehná a pokrm dozdobíme cherry paradajkami, ktoré tesne pred podávaním orestujeme na panvici.
Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava
+421 903 284 476
food.service@orkla.sk
Naše webové stránky vloží soubory cookie do vašeho prohlížeče nebo zařízení, pokud máte tuto funkci v nastavení prohlížeče aktivovanou. Tyto soubory cookie používáme ke zlepšení funkčnosti těchto webových stránek, analýzám a pro zájmově orientovanou reklamu.