Pečené marinované kuracie stehná s rizotom z krájaných paradajok

Ingrediencie
Kuracie stehná 2200 g
Soľ 20 g
Vitana Sójová omáčka 30 ml
Cherry paradajky 200 g
Chef Club Krájané paradajky v rajčinovej šťave 300 g
Maslo 100 g
Syr Gran Moravia 100 g
Vitana Zeleninový vývar 100 ml
Repkový olej 50 ml
Chef Club Arborio ryža 800 g
Chef Club Olivový olej z výliskov (Pomace/Sansa) 50 ml

Postup

Kuracie stehná s kosťou vložíme do sójovej omáčky a necháme marinovať aspoň tri hodiny v chlade. Následne ich naukladáme do pekáča a pečieme pri 130 °C približne 20 minút. Aby sme ich mohli hneď podávať, pripravíme si medzitým všetko ostatné. Na oleji orestujeme pokrájanú cibuľu, následne prisypeme ryžu a zľahka ju zo všetkých strán opečieme. Pridáme krájané paradajky aj so šťavou, premiešame a zalejeme časťou teplého zeleninového vývaru. Na miernom ohni zmes priebežne miešame a vždy po vstrebaní tekutiny opäť dolejeme vývar. Ryžu varíme do polotvrdého zrna, teda al dente. V tomto momente môžeme zložiť z ohrevu. Zjemníme maslom a nastrúhaným syrom. Paradajkové rizoto uložíme na tanier ako prvé, následne pridáme marinované kuracie stehná a pokrm dozdobíme cherry paradajkami, ktoré tesne pred podávaním orestujeme na panvici.

Tlač receptu

Zdieľaj
https://www.orklafs.sk/pecene-marinovane-kuracie-stehna-s-rizotom-z-krajanych-paradajok/

Použité produkty

Novinky na váš e-mail

Kontakty

Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava

+421 903 284 476
food.service@orkla.sk