Treska v cestíčku, šošovicový šalát so stopkovým zelerom a kyslou smotanou

Ingrediencie
Treska (filet) 1000 g
Natur Červená šošovica 1000 g
Čierna šošovica 400 g
Soľ 20 g
Olej na vyprážanie 300 ml
Kyslá smotana 200 g
Stopkový zeler 30 g
Citrón 30 g

Postup

Tresku vypražíme v rozpálenom oleji podľa návodu. Medzitým zmiešame oba druhy šošovice a spoločne ich uvaríme al dente v osolenej vode. Uvarenú a vychladnutú šošovicu prisypeme k nadrobno pokrájanému stopkovému zeleru a jemne premiešame. Ochutíme kyslou smotanou, citrónovou kôrou, ktorú servírujeme na tanier ako prvú. Potom príde na rad šošovicový šalát, na ktorý uložíme rozkrojenú porciu vyprážanej tresky. Dozdobiť môžeme napríklad petržlenovou vňaťou a nakrájanou jarnou cibuľkou.

Tlač receptu

Tip šéfkuchára

 

 

Zdieľaj
https://www.orklafs.sk/treska-v-cesticku-sosovicovy-salat-so-stopkovym-zelerom-a-kyslou-smotanou/

Použité produkty

Novinky na váš e-mail

Kontakty

Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava

+421 903 284 476
food.service@orkla.sk