ÁZIA - NASI GORENG smažená ryža s kuracím mäsom a zeleninou

Počet porcií:
Ingrediencie
Chef Club Olivový olej z výliskov (Pomace/Sansa) 100 ml
Cibuľa 100 g
Cesnak 30 g
Vitana Slepačí vývar 250 ml
BASK Ryža dlhozrnná Bask 2000 g
Vitana Onions - restovaná cibuľa 40 g
Znojmia Hrášok mrazený 100 g
Kukurica mrazená 100 g
Fazuľové lúsky - rezy mrazené 100 g
Brokolica ružičky mrazená 100 g
Vitana Mrkva na rezančeky 100 g
Vitana Sójová omáčka 100 ml
Vitana Pažítka 5 g
Vitana Karí 20 g
Kuracie mäso 1000 g
Vajcia 5 ks
Sezam biely 2 g
Zázvor 50 kg
Arašídy 50 g
Soľ
Vitana Korenie čierne mleté
Znojmia Hrášok mrazený 100 g
Postup

Ryžu  a vývar pripravíme podľa návodu. Potom nakrájame mäso na tenké rezance. Vajcia vyklepneme do nádoby a rozšľaháme. Zázvor olúpeme a nakrájame na drobno alebo ho nasekáme alebo nastrúhame. Všetku zeleninu rozpečieme cca 2-5 minút pri 180 ° C v konvektomate a necháme oddýchnuť.  Cesnakové strúčiky a arašidy nasekáme nadrobno.
V panvici rozohrejeme olej, na ktorom sprudka a pri vysokej teplote orestujeme vajcia kým sa nám nespraví praženica, panvica sa zatiahne a ďalšie produkty sa nebudú pripaľovať. Potom vložíme cibuľu, cesnak a zázvor a všetko speníme. Pridáme rezance mäsa a opäť sprudka a pri vysokej teplote zatiahneme. Zasypeme karí korením, pridáme uvarenú ryžu a opäť orestujeme. Potom pridáme zeleninu. Zalejeme sójovou omáčkou, slepačím vývarom, prehrejeme a dôkladne premiešame. Servírujeme posypané pažítkou, Onions cibuľkou Vitana, sezamovými semienkami a sekanými arašidmi.
 

Tlač receptu

Tip šéfkuchára

Pokrm je možné pripraviť aj bez mäsa. Miesto slepačieho vývaru a kuraciehp mäsa použijeme zeleninový vývar a tofu.

Zdieľaj
https://www.orklafs.sk/azia-nasi-goreng-smazena-ryza-s-kuracim-masom-a-zeleninou/

Použité produkty

Kontakty

Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava

+421 903 284 476
food.service@orkla.sk