Farebné strukovinové rizoto s vareným vajcom

Ingrediencie
Chef Club Jazmínová ryža 1000 g
Natur Predvarená šošovica 50 g
Natur Fazuľa pinto 100 g
Znojmia Mrkva kocka 100 g
Vitana Zeleninový vývar 1 l
Znojmia Kukurica 100 g
Natur Beluga 100 g
Vitana Tymian 1 g
Znojmia Uhorky 7-9 cm 400 g
Vajcia 10 ks
Olej 10 ml
Soľ 2 g
Maslo 100 g
Cibuľa 50 g
Postup

Zregenerujeme mrazenú zeleninu v konvektomate po dobu 5 minút na 80 °C. Ďalej si uvaríme zvlášť v osolenej vode čiernu šošovicu belugu a vodu zlejeme (beluga farbí). Zvlášť si uvaríme aj ďalšie strukoviny: predvarený hrach varíme podľa návodu cca 15–20 minút, fazuľu pinto namáčame cez noc cca 12 hodín, vodu zlejeme a varíme cca 45 minút. 

Na oleji orestujeme cibuľu, vložíme zregenerovanú mrkvu a kukuricu. Prisypeme ryžu, zalejeme zeleninovým vývarom a podľa chuti osolíme. Dusíme, kým nie je ryža mäkká cca 35 minút. 

Na masle opečieme uvarené strukoviny. Ryžu premiešame so zeleninou a pridáme opečené strukoviny. Ochutíme tymianom a podľa chuti dosolíme. 

Uvaríme si vajcia natvrdo, pripravíme si kyslú uhorku a servírujeme.

Tlač receptu

Tip šéfkuchára

Namiesto vajec natvrdo môžeme podávať aj pošírované vajcia.

Zdieľaj
https://www.orklafs.sk/farebne-strukovinove-rizoto-s-varenym-vajcom/

Použité produkty

Kontakty

Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava

+421 903 284 476
food.service@orkla.sk