Grilovaný losos s paradajkovo-smotanovým concassé (jemná omáčka s citrónovou šťavou a smotanou) s gnocchi so škvarkami z choriza

Kategória: Ryby
Počet porcií:
Ingrediencie
Losos 1500 g
Olej 50 ml
OTMA Paradajková omáčka na pizzu 50 g
Chef Club Koncentrovaný paradajkový pretlak 50 g
Chef Club Smotana Crème Excellent 500 ml
Maslo 50 g
Šalotka 20 g
Citrónová šťava 20 ml
Vitana Gnocchi 1000 g
Chorizo 150 g
Bryndza alebo Parmezán 120 g
Čerstvé bylinky 1 g
Čerstvý šalát 100 g
Mikrobylinky 3 g
Soľ 2 g
Vitana Korenie čierne mleté 1 g
Postup

Lososa nakrájame na porcie, osolíme, okoreníme a pečieme v konvektomate  9-12 minút pri teplote 180°C.

Na oleji orestujeme nakrájanú šalotku do sklovita, pridáme paradajkovú omáčku na pizzu a koncentrovaný paradajkový pretlak. Zalejeme smotanou a prevaríme. Na záver pridáme citrónovú šťavu a zjemníme maslom.  

Gnocchi uvaríme podľa návodu.

Chorizo nakrájame na brunois (veľmi malé, rovnaké kocky cca 2-3mm), orestujeme na panvici, až sa nám vytvoria škvarky. Vyberieme z tuku a vložíme ku gnocchi. Pridáme smotanu a zmiešame s parmezánom. Dochutíme soľou.

Gnocchi zapečieme v konvektomate, alebo opražíme na panvici.  Pridáme čerstvé bylinky – petržlenová vňať, alebo rozmarín.

Najprv servírujeme gnocchi, pridáme lososa, plátok citrónu, prelejeme omáčkou a dozdobíme šalátom a mikrobylinkami.

Tlač receptu

Tip šéfkuchára

Omáčku môžeme precediť, vložiť do sifónovej fľaše a vytvoriť tak espumu. 

Zdieľaj
https://www.orklafs.sk/grilovany-losos-s-paradajkovo-smotanovym-concasse-jemna-omacka-s-citronovou-stavou-a-smotanou-s-gnocchi-so-skvarkami-z-choriza/

Použité produkty

Kontakty

Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava

+421 903 284 476
food.service@orkla.sk