Jablkový koláč

Kategória: Múčniky a dezerty
Počet porcií:
Ingrediencie
Vitana Bábovka 400 g
Olej do cesta 69 ml
Voda do cesta 200 ml
Jablká 250 g
Lieskové orechy 30 g
Škoricový cukor 20 g
Cukor práškový na posypanie 40 g
MRVENIČKA:
Múka pohrubá 150 g
Maslo 50 g
Cukor krupica 100 g
Postup

Zmes na koláč si pripravíme podľa návodu a rozložíme do gastro nádoby alebo plechu na pečenie s okrajom. Ošúpané jablká zbavené jadierok nahrubo nastrúhame, pridáme pomleté lieskovce a ochutíme škoricovým cukrom Vitana. Zmes dáme na cesto a povrch posypeme mrveničkou pripravenou obvyklým spôsobom (výška cesta - 2 cm). Pečieme v konvektomate pri 140 °C asi 45 minút alebo v peci pri 150 °C asi 40 minút. 

Po upečení a vychladnutí nakrájame koláč na jednotlivé porcie, ktoré posypeme práškovým cukrom.

Tlač receptu

Zdieľaj
https://www.orklafs.sk/jablkovy-kolac/

Použité produkty

Kontakty

Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava

+421 903 284 476
food.service@orkla.sk