Kuracie prsia v citrónovom korení s provensálskym kuskusom

Kategória: Hydina, Jedlá z mäsa
Počet porcií:
Ingrediencie
Kuracie prsia 2000 g
Chef Club Citrónové korenie 20 g
Olej 50 ml
Chef Club Smotana Crème Excellent 150 ml
Chef Club Šťava k mäsu v paste 700 ml
Maslo 100 g
Natur Kuskus 500 g
Paprika 500 g
Cuketa 500 g
Cibuľa červená 250 g
Olivový olej 100 ml
Vitana Zeleninový vývar 1000 ml
Chef Club Koncentrovaný paradajkový pretlak 70 g
Cesnak 25 g
Soľ
Vitana Korenie čierne mleté
Postup

Kuracie prsia jemne naklepeme, osolíme a nakoreníme citrónovým korením. Mäso opečieme na oleji z oboch strán a dopečieme v rúre na 150 ° C. 

Do výpeku pridáme mäsovú šťavu, trochu citrónového korenia, šťavu a kôru z citróna, prevaríme, zjemníme smotanou, dochutíme a pred podávaním zašľaháme maslo. 

Zeleninu nakrájame na cca 0,5 cm kocky, rovnako cibuľu, cesnak najemno. Všetko orestujeme na olivovom oleji, okoreníme, pridáme kuskus, zľahka orestujeme, pridáme paradajkový pretlak, orestujeme a potom zalejeme zeleninovým vývarom. Privedieme do varu a necháme dôjsť pod pokrievkou. 

Pred podávaním premiešame, ochutíme. Na tanieri servírujeme kuskus voľne alebo pomocou tvorítka, mäso môžeme servírovať vcelku, alebo ako medailónky.

Tlač receptu

Zdieľaj
https://www.orklafs.sk/kuracie-prsia-v-citronovom-koreni-s-provensalskym-kuskusom/

Použité produkty

Kontakty

Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava

+421 903 284 476
food.service@orkla.sk