Mexiko - Carne Giusada

Počet porcií:
Ingrediencie
OTMA Paradajkový pretlak 100 g
Chef Club Krájané paradajky v rajčinovej šťave 300 g
Olej 100 ml
Cibuľa 50 g
Cesnak 10 g
Vitana Hovädzí vývar 5 g
Rímska rasca mletá 2 g
Znojmia Paprika troch farieb mrazená 500 g
Vitana Grilovacie korenie bez soli 10 g
Vitana Bobkový list 5 g
Hovädzie alebo bravčové mäso - podľa preferencií 1000 g
Zemiaky 1500 g
Soľ
Vitana Korenie čierne mleté
Postup

Na oleji orestujeme cibuľu do tmava, pridáme na kocky nakrájané mäso, osolíme, pridáme cesnak a korenie. Keď sa mäsa vypečie na tuk, zalejeme pretlakom, krátko prevaríme a zalejeme krájanými paradajkami vo vlastnej šťave a dusíme do zmäknutie mäsa. Podľa potreby podlievame hovädzím vývarom pripraveným podľa návodu. 

Zemiaky nakrájame aj so šupkou na rovnako veľké kúsky ako mäso a uvaríme do mäkká. 

Papriku troch farieb (v zamrazenom stave) rozpečieme v konvektomate cca 3-5 minút pri 180 °C. Akonáhle je mäso mäkké a tekutina zredukovaná do stredne hustej konzistencie (môžeme prihustiť tmavou zápražkou Vitana), pridáme uvarené zemiaky, rozpečenú papriku a krátko spoločne prevaríme. Podľa potreby dochutíme.

Tlač receptu

Tip šéfkuchára

Ako vložku môžeme použiť koreňovú zeleninu alebo rôzne druhy strukovín ako je červená či predvarená šošovica. Namiesto rímskej rasce môžeme použiť klasickú drvenú rascu. Zemiaky môžeme použiť aj bez šupky.

Zdieľaj
https://www.orklafs.sk/mexiko-carne-giusada/

Použité produkty

Kontakty

Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava

+421 903 284 476
food.service@orkla.sk