Mexiko - Enchiladas – tortilly plnené mäsovou zmesou, zapečené s paradajkovou omáčkou a syrom

Počet porcií:
Ingrediencie
Chef Club Krájané paradajky v rajčinovej šťave 300 g
OTMA Paradajkový pretlak 100 g
Slnečnicový olej 50 ml
Cibuľa 100 g
Cesnak 10 g
Vitana Hovädzí vývar 10 g
Chef Club Pšeničná tortila 25 cm 700 g
Vitana Grilovacie korenie bez soli 20 g
Rímska rasca mletá 2 g
Natur Beluga 200 g
Mleté mäso zmes bravčové a hovädzie 1250 g
Cheddar 200 ks
Mozzarella 200 g
Trstinový cukor 50 g
Soľ
Vitana Korenie čierne mleté
Postup

Na oleji orestujeme cibuľu do zlatista, pridáme cukor a cesnak a necháme zľahka skaramelizovať. Pridáme mleté ​​mäso, orestujeme, pridáme pretlak a krátko prevaríme, potom pridáme korenie, mletú rascu a krájané paradajky, zarestujeme a všetko podľa chuti osolíme a okoreníme. Dusíme do zmäknutia mäsa a podľa potreby dolievame hovädzím vývarom pripraveným podľa návodu. Ku koncu dusenia si odoberieme trochu tekutejšej zmesi, ktorú nakoniec použijeme na zaliatie tortill. 

Šošovicu belugu uvaríme podľa návodu a hotovú zamiešame do mäsovej zmesi. 

Syry nastrúhame na hrubo a zmiešame. 

Tortilly rozložíme, posypeme nastrúhanými syrmi a rovnomerne do nich rozdelíme zmes. Tortilly zarolujeme, konce prehneme tak, aby z nich zmes nevytekala a vyskladáme do GN. 

Zabalené tortilly v GN zalejeme omáčkou, ktorú sme si odobrali a dáme zapiecť do rúry na cca 160 ° C - 5 minút. Potom vyberieme, posypeme nastrúhanými syrmi a zapečieme ďalších 3-5 minút.

Tlač receptu

Tip šéfkuchára

Do zmesi môžeme pridať rôzne druhy strukovín alebo napríklad kukuricu či papriku. Namiesto rímskej rasce môžeme použiť klasickú drvenú rascu.

Zdieľaj
https://www.orklafs.sk/mexiko-enchiladas-tortilly-plnene-masovou-zmesou-zapecene-s-paradajkovou-omackou-a-syrom/

Použité produkty

Kontakty

Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava

+421 903 284 476
food.service@orkla.sk