Mexiko - Kuracie fajitas s fazuľami a pečenými batátmi

Počet porcií:
Ingrediencie
Kuracie prsia 1200 g
Znojmia Červená fazuľa v jemnom náleve 200 g
Cibuľa červená 200 g
Znojmia Paprika troch farieb mrazená 300 g
Trstinový cukor 50 g
Vitana Oregano 2 g
Vitana Škorica mletá 2 g
Rímska rasca mletá 2 g
Soľ 10 g
Chef Club Krájané paradajky v rajčinovej šťave 500 g
Vitana Paprika sladká mletá 10 g
Batáty 2100 g
Olej 100 ml
Cesnak 50 g
Postup

Fajitas: Kuracie mäso nakrájame na hrubé prúžky a naložíme do oleja, soli, škorice, rímskej rasce, oregána a sladkej papriky. Necháme cez noc v chlade. 

Mäso restujeme kým nie je hotové, potom dáme bokom. Cibuľu krájame na prúžky, podobné ako mäso. Na rozohriatom oleji cibuľu prudko restujeme, pridáme cukor, nasekaný cesnak a opäť krátko restujeme. Pridáme krájané paradajky, fazuľu a papriku troch farieb. Chvíľu dusíme. Dochutíme soľou a korením podľa potreby. 

Batáty: Batáty dôkladne očistíme a nakrájame na väčšie kocky. Premiešame s olejom a soľou. Pečieme na 

Tlač receptu

Tip šéfkuchára

K pokrmu môžeme pripraviť dip z kyslej smotany s tzatziky korením Vitana. Batáty môžeme nahradiť ryžou, ktorú pripravíme podľa návodu. 

Zdieľaj
https://www.orklafs.sk/mexiko-kuracie-fajitas-s-fazulami-a-pecenymi-batatmi/

Použité produkty

Kontakty

Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava

+421 903 284 476
food.service@orkla.sk