Rukolová špongia

Kategória: Prílohy
Počet porcií:
Ingrediencie
Hladká múka 160 g
Vajcia 4 ks
Rukola 100 g
Voda 100 ml
Postup

V mixéri rozmixujeme vajcia, rukolu, vodu, múku a soľ na najvyššom stupni dohladka. 

Zmes nalejeme do šľahačkovej fľaše a nasýtime dvoma bombičkami určenými na výrobu šľahačky, dáme do chladu na 20 min. 

Rukolovú zmes z fľaše nastriekame do polovice papierového pohára , ktorý vymastíme olejom a na spodku pohára urobíme dierku. Vložíme na plný výkon do mikrovlnnej rúry na 90 sekúnd. Vychladenú “ špongiu“ vyberieme z pohára a podávame, ako dekoráciu k jedlám. 

Tlač receptu

Zdieľaj
https://www.orklafs.sk/rukolova-spongia/

Kontakty

Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava

+421 903 284 476
food.service@orkla.sk