Škoricová pena s perníkom a karamelovými jabĺčkami

Kategória: Múčniky a dezerty
Počet porcií:
Ingrediencie
Vitana Perník 700 g
Tvaroh mäkký polotučný 500 g
Chef Club Smotana Crème Excellent 500 ml
Cukor múčka 70 g
Vitana Škorica mletá 15 g
Vanilkový cukor Vitana 20 g
Jablká 500 g
Cukor kryštál 120 g
Jablkový džús 250 ml
Vitana Puding vanilkový 15 g
Postup

Perník pripravíme podľa návodu. 

Tvaroh zmiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a škoricou. Pridáme vyšľahanú šľahačku, opatrne premiešame a dáme chladiť do chladničky. 

Z cukru pripravíme svetlejší karamel na panvici, pridáme doň olúpané, na kocky nakrájané jablká, obalíme ich karamelom, podlejeme džúsom a krátko povaríme. Zahustíme vanilkovým pudingom alebo škrobom rozmiešaným vo vode, prevaríme a dáme vychladiť. 

Do pripraveného pohára alebo sklenenej misky dáme na dno nadrobený perník, naňho tvarohovú penu,  jabĺčka a opakujeme vrstvenie. Hotový dezert posypeme práškovým cukrom a ozdobíme – mätou alebo čokoládou.

Tlač receptu

Zdieľaj
https://www.orklafs.sk/skoricova-pena-s-pernikom-a-karamelovymi-jablckami/

Použité produkty

Kontakty

Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava

+421 903 284 476
food.service@orkla.sk