Stroganov s fazuľami, divokou ryžou a hubovým prachom

Postup

Fazuľu Pinto namočíme cez noc na cca 12 hodín, vodu zlejeme. Potom varíme v osolenej vode asi 40 minút. Predvarený hrach si pripravíme podľa návodu. 

Na cibuľovom základe orestujeme cibuľu, cesnak, koncentrovaný paradajkový pretlak, údenú papriku a tymian, osolíme a pridáme pomleté ​​sušené huby. Potom zalejeme zeleninovým vývarom a prevaríme cca 15 minút. V tejto fáze vložíme nakrájené kyslé uhorky a uvarené strukoviny do omáčky. Znovu prevaríme cca 10 minút a podľa potreby zahustíme svetlou zápražkou. 

Prilejeme smotanu a znovu prevaríme 5 minút. Podľa chuti osolíme alebo môžeme priliať do omáčky rôsol z uhoriek na zvýraznenie chuti. Ryžu pripravíme podľa návodu.

Tlač receptu

Tip šéfkuchára

Pokrm môžeme obohatiť pridaním tofu (750 g na 10 porcií). Zdobíme čerstvými bylinkami.

Zdieľaj
https://www.orklafs.sk/stroganov-s-fazulami-divokou-ryzou-a-hubovym-prachom/

Použité produkty

Kontakty

Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava

+421 903 284 476
food.service@orkla.sk