Sviatočná bravčová panenka s majonézovou bylinkovou krustou, zemiakovým gratinom a glazovanou zeleninou

Kategória: Jedlá z mäsa
Počet porcií:
Ingrediencie
Bravčová panenka 2500 g
DOMA Majonézová omáčka 50% DOMA PL 250 g
DOMA Tatárska omáčka DOMA 50 g
Chef Club Steak (bez soli) 20 g
Vitana Tymian 5 g
Rozmarín sušený 5 g
Soľ
Vitana Korenie čierne mleté
Zemiaky 2000 g
Chef Club Smotana Crème Excellent 300 ml
Syr strúhaný 150 g
Vitana Grilovacie korenie bez soli 5 g
Mrkva 150 g
Ružičkový kel 150 g
Baby cibuľka 50 g
Maslo 50 g
Med PL 2 ks
Soľ
Vitana Korenie čierne mleté
Postup

Panenku očistíme, osolíme, okoreníme. Zmiešame majonézu Chef Club, tatársku omáčku, bylinky a grilovacie korenie. Touto zmesou potrieme panenku po celom povrchu. Pečieme v rúre na 180 °C cca 25–30 minút, kým je mäso šťavnaté a krusta zlatistá.

Zemiaky nakrájame na plátky, ukladáme do formy. Každú vrstvu posypeme korením, zalejeme smotanou, posypeme syrom. Pečieme na 180 °C cca 40 minút.

Zeleninu krátko povaríme, potom opečieme na masle s medom. Dochutíme soľou a korením.

Na tanier uložíme plátky bravčovej panenky s bylinkovou majonézovou krustou, pridáme porciu gratinu a glazovanú zeleninu. Dozdobíme čerstvými bylinkami.

Tlač receptu

Zdieľaj
https://www.orklafs.sk/sviatocna-bravcova-panenka-s-majonezovou-bylinkovou-krustou-zemiakovym-gratinom-a-glazovanou-zeleninou/

Použité produkty

Kontakty

Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava

+421 903 284 476
food.service@orkla.sk