Tmavý hovädzí guláš, slivková omáčka s čokoládou, zemiaková knedľa

Kategória: Chef Club, Jedlá z mäsa
Počet porcií:
Ingrediencie
Hovädzie zadné 1500 g
Olej 100 ml
Cibuľa 120 g
Znojmia Sviečková zmes (kocka) mrazená 100 g
Tymian 5 g
Korenie na divinu 5 g
Chef Club Koncentrovaný paradajkový pretlak 60 g
Chef Club Slivková omáčka 60 g
Horká čokoláda 80 g
Vímo červené 200 ml
Slnečnicové semiačka
Postup

Očistenú cibuľu nakrájame a opražíme na rozpálenom oleji do tmava. Hovädzie mäso nakrájame na kocky, pridáme do základu a opekáme do zhnednutia.

Ďalej pridajte koreňovú zeleninu. Podlejeme vodou, pridáme soľ, tymian, korenie na divinu a necháme dusiť domäkka.

Keď je mäso vydusené tzv.na tuk, pridáme červené víno, paradajkový koncentrát, mierne podleme a nechajte ďalej dusiť.

Na záver pridáme slivkovú omáčku rozrobenú vo vode a horkú čokoládu. Omáčku prevaríme a podávame so zemiakovou knedľou.

Tlač receptu

Tip šéfkuchára

Do cesta na knedľu, na spestrenie chuti môžeme pridať slnečnicové semiačka. Ako ďalšia chutná príloha sa hodí zemiaková kaša so zelerom, divoká ryža alebo tarhoňa s koreňovou zeleninou.  

Zdieľaj
https://www.orklafs.sk/tmavy-hovadzi-gulas-slivkova-omacka-s-cokoladou-zemiakova-knedla/

Použité produkty

Kontakty

Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava

+421 903 284 476
food.service@orkla.sk