| Vitana Viedenská torta | 1000 g |
|---|---|
| Cukor | 120 g |
| Maslo | 100 g |
| Hamé Džem "Marhuľa" | 200 g |
| Chef Club Smotana Crème Excellent | 400 ml |
| Pomarančový džús alebo rum | 20 ml |
| Horká čokoláda | 200 g |
| Maslo | 20 g |
| Marhule alebo kandizované ovocie |
Cesto pripravíme podľa návodu na Viedenskú tortovú zmes. Zmiešame zmes s cukrom a rozpusteným maslom. Cesto vlejeme do tortovej formy a pečieme pri 180 °C 30–35 minút. Necháme úplne vychladnúť.
Tortu prerežeme na dve rovnaké vrstvy. Na spodnú vrstvu natrieme 100 g marhuľového džemu Hamé, priklopíme hornou vrstvou.
Prehrejeme zvyšných 100 g džemu a potrieme vrch aj boky torty. Necháme zatuhnúť v chlade 15–20 minút.
Zohrejeme smotanu Chef Club Crème Excellent s pomarančovým džúsom alebo rumom, rozpustíme v nej čokoládu a maslo a miešame do hladkej ganache. Necháme mierne vychladnúť a nalejeme na vrch torty, aby sa prirodzene roztekala po bokoch.
Ozdobíme čerstvými marhuľami alebo kandizovaným ovocím.
Tortu necháme odležať v chladničke aspoň 2 hodiny (ideálne cez noc). Pred podávaním necháme 15 minút pri izbovej teplote.
Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava
+421 903 284 476
food.service@orkla.sk
Naše webové stránky vloží soubory cookie do vašeho prohlížeče nebo zařízení, pokud máte tuto funkci v nastavení prohlížeče aktivovanou. Tyto soubory cookie používáme ke zlepšení funkčnosti těchto webových stránek, analýzám a pro zájmově orientovanou reklamu.