Torta Sacher s marhuľovým džemom

Kategória: Múčniky a dezerty
Počet porcií:
Ingrediencie
Vitana Viedenská torta 1000 g
Cukor 120 g
Maslo 100 g
Hamé Džem "Marhuľa" 200 g
Chef Club Smotana Crème Excellent 400 ml
Pomarančový džús alebo rum 20 ml
Horká čokoláda 200 g
Maslo 20 g
Marhule alebo kandizované ovocie
Postup

Cesto pripravíme podľa návodu na Viedenskú tortovú zmes. Zmiešame zmes s cukrom a rozpusteným maslom. Cesto vlejeme do tortovej formy a pečieme pri 180 °C 30–35 minút. Necháme úplne vychladnúť.

 

Tortu prerežeme na dve rovnaké vrstvy. Na spodnú vrstvu natrieme 100 g marhuľového džemu Hamé, priklopíme hornou vrstvou.

Prehrejeme zvyšných 100 g džemu a potrieme vrch aj boky torty. Necháme zatuhnúť v chlade 15–20 minút.

Zohrejeme smotanu Chef Club Crème Excellent s pomarančovým džúsom alebo rumom, rozpustíme v nej čokoládu a maslo a miešame do hladkej ganache. Necháme mierne vychladnúť a nalejeme na vrch torty, aby sa prirodzene roztekala po bokoch.

Ozdobíme čerstvými marhuľami alebo kandizovaným ovocím.

Tortu necháme odležať v chladničke aspoň 2 hodiny (ideálne cez noc). Pred podávaním necháme 15 minút pri izbovej teplote. 

Tlač receptu

Zdieľaj
https://www.orklafs.sk/torta-sacher-s-marhulovym-dzemom/

Použité produkty

Kontakty

Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava

+421 903 284 476
food.service@orkla.sk