Údené bravčové pliecko so zemiakovými plackami a slivkovou omáčkou

Kategória: Jedlá z mäsa
Počet porcií:
Ingrediencie
Bravčové plece údené 1500 g
Chef Club Slivková omáčka 900 g
Slivky sušené 150 g
Portské víno 150 ml
Vitana Bobkový list 10 g
Vitana Nové korenie celé 10 g
Vitana Korenie čierne mleté 10 g
Vitana Zemiakové cesto 1500 g
Vitana Onions - restovaná cibuľa 100 g
Bravčová masť 150 g
Múka hrubá
Soľ
Postup

Údené mäso uvaríme spoločne s korením a soľou do mäkka. 

Slivkovú omáčku pripravíme podľa návodu, namiesto časti vody môžeme použiť údený vývar. 

Sušené slivky prekrojíme, namočíme do portského vína a necháme chvíľu odležať. Krátko povaríme, zalejeme hotovou slivkovou omáčkou a spoločne prevaríme. Môžeme zjemniť maslom.

Zemiakové cesto pripravíme podľa návodu, na konci do cesta primiešame smaženú cibuľku. 

Cesto rozdelíme na 15 dielov a vyvaľkáme alebo vytlačíme placky, ktoré pomúčime a opekáme na malom množstve bravčovej masti alebo aj na sucho. Následne hotové placky potrieme masťou. 

Podávame spoločne s údeným mäsom preliatym slivkovou omáčkou, ozdobíme.

Tlač receptu

Zdieľaj
https://www.orklafs.sk/udene-bravcove-pliecko-so-zemiakovymi-plackami-a-slivkovou-omackou/

Použité produkty

Kontakty

Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava

+421 903 284 476
food.service@orkla.sk