| Kuracie prsia | 2500 g |
|---|---|
| Hamé Džem "Višňa" | 300 g |
| Med | 150 g |
| Soľ | 20 g |
| Vitana Korenie čierne mleté | 5 g |
| Chef Club Grilovaná zelenina | 10 g |
| Maslo | 20 g |
| Voda | 100 ml |
| Zemiaky | 2000 g |
| Chef Club Extra panenský olivový olej BIO | 100 ml |
| Cesnak | 20 g |
| Rozmarín sušený | 5 g |
| DOMA Majonézová omáčka 50% DOMA PL | 300 g |
| DOMA Tatárska omáčka DOMA | 150 g |
Kuracie prsia najskôr očistíme a nakrájame na väčšie kusy. V miske pripravíme marinádu z višňového džemu, medu, soli, čierneho korenia a grilovacej zmesi. Mäso vložíme do marinády a necháme ho marinovať približne 30 minút.
Po marinovaní mäso opečieme na panvici alebo v rúre dozlatista. Po upečení ho necháme chvíľu odpočívať, aby sa šťavy ustálili, a následne ho nakrájame na plátky.
Zvyšnú marinádu prelejeme do malého hrnca, pridáme vodu alebo vývar a privedieme ju k varu. Necháme ju jemne prebublávať približne 5–10 minút, kým sa nezredukuje a nezhustne. Na záver môžeme pridať kúsok masla, ktorý dodá omáčke lesk a jemnosť.
Zemiaky dôkladne umyjeme, nakrájame na mesiačiky a vložíme do veľkej misy. Pridáme olivový olej, rozdrvený cesnak, rozmarín, soľ a korenie. Všetko spolu premiešame, aby sa zemiaky rovnomerne obalili.
Rozložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 200 °C približne 35–40 minút, kým budú zlatisté a chrumkavé.
Na tanier naaranžujeme plátky kuracieho mäsa, prelejeme ich teplou višňovou glazúrou a pridáme porciu pečených zemiakov s rozmarínom. Dip, ktorý sme si pripravili zmiešaním majonézovej a tatárskej omáčky servírujeme v samostatnej mištičke.
Hamé
Vitana
Chef Club
Chef Club
Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava
+421 903 284 476
food.service@orkla.sk
Naše webové stránky vloží soubory cookie do vašeho prohlížeče nebo zařízení, pokud máte tuto funkci v nastavení prohlížeče aktivovanou. Tyto soubory cookie používáme ke zlepšení funkčnosti těchto webových stránek, analýzám a pro zájmově orientovanou reklamu.