Zemiakové placky s kuracou pečeňou a hubami

Kategória: Jedlá z mäsa
Počet porcií:
Ingrediencie
Vitana Haruľa 400 g
Voda 800 ml
Kuracie pečienky 1500 g
Vitana Rasca drvená 15 g
Cibuľa 150 g
Huby (šampiňóny, hliva) 500 g
Chef Club Hubová omáčka z kuriatok a šampiňónov 1500 ml
Vitana Petržlenová vňať 100 g
Soľ
Vitana Korenie čierne mleté
Postup

Pripravíme si zemiakové cesto podľa návodu na obale, ktoré necháme 10 min. odpočinúť. Zo zemiakového cesta tvarujeme placky, ktoré opekáme na rozpálenom tuku.

Očistené kuracie pečienky nakrájame na väčšie kusy a orestujeme na cibuľovom základe, zaprášime rascou. Pečienku podusíme, pridáme už huby, ktoré sme si opiekli bokom a spoločne krátko podusíme.

Ďalej prilejeme pripravenú omáčku z kuriatok a šampiňónov podľa návodu, nasekanú petržlenovú vňať a krátko prevaríme. Dochutíme soľou a korením. Podávame so zemiakovými plackami. Posypeme petržlenovou vňaťou. 

Tlač receptu

Zdieľaj
https://www.orklafs.sk/zemiakove-placky-s-kuracou-pecenou-a-hubami/

Použité produkty

Kontakty

Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava

+421 903 284 476
food.service@orkla.sk