Zemiakový krém so šampiňónmi a rascovou tyčinkou

Kategória: Polievky
Počet porcií:
Ingrediencie
Zemiaky 700 g
Cesnak 30 g
Šampiňóny 250 g
Chef Club Hubová omáčka z kuriatok a šampiňónov 150 g
Maslo 150 g
Olej 100 ml
Petržlenová vňať 100 g
Chef Club Smotana Crème Excellent 200 ml
Soľ
Vitana Korenie čierne mleté
Lístkové cesto 350 g
Vajce 2 ks
Vitana Rasca drvená 15 g
Postup

Na lyžici oleja a masla orestujeme pokrájané šampiňóny a dáme bokom. 

Pridáme maslo a necháme zosklovatieť. Potom pridáme korenie, cesnak a cca 500g ošúpaných a nakrájaných zemiakov. Orestujeme a zalejeme vodou alebo zeleninovým vývarom, pridáme pastovitú  hubovú omáčku a varíme do zmäknutia. 

Pridáme smotanu, rozmixujeme do hladka a ochutíme soľou a korením či zjemníme kúskom masla. Medzitým si nakrájame zvyšok zemiakov na kocky cca 0,5 cm a uvaríme ich v osolenej vode s trochou rasce do mäkka. Vodu zo zemiakov scedíme do polievky a kocky necháme odkvapkať a vychladnúť.

 Pred podávaním zemiakové kocky orestujeme spoločne so šampiňónmi na masle a použijeme ich ako vložku do hotovej polievky. 

Lístkové cesto si rozvaľkáme, nakrájame na tyčinky podľa veľkosti taniera, potrieme rozšľahaným vajcom, osolíme, pokmínujeme a pečieme na papieri na pečenie pri 190 ° C cca 15 minút. 

Do taniera alebo misky dáme vložku zo šampiňónov a zemiakov, zalejeme horúcou polievkou a ozdobíme petržlenom a upečenými tyčinkami.

 

Tlač receptu

Zdieľaj
https://www.orklafs.sk/zemiakovy-krem-so-sampinonmi-a-rascovou-tycinkou/

Použité produkty

Kontakty

Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava

+421 903 284 476
food.service@orkla.sk