| Zemiaky | 700 g |
|---|---|
| Cesnak | 30 g |
| Šampiňóny | 250 g |
| Chef Club Hubová omáčka z kuriatok a šampiňónov | 150 g |
| Maslo | 150 g |
| Olej | 100 ml |
| Petržlenová vňať | 100 g |
| Chef Club Smotana Crème Excellent | 200 ml |
| Soľ | |
| Vitana Korenie čierne mleté | |
| Lístkové cesto | 350 g |
| Vajce | 2 ks |
| Vitana Rasca drvená | 15 g |
Na lyžici oleja a masla orestujeme pokrájané šampiňóny a dáme bokom.
Pridáme maslo a necháme zosklovatieť. Potom pridáme korenie, cesnak a cca 500g ošúpaných a nakrájaných zemiakov. Orestujeme a zalejeme vodou alebo zeleninovým vývarom, pridáme pastovitú hubovú omáčku a varíme do zmäknutia.
Pridáme smotanu, rozmixujeme do hladka a ochutíme soľou a korením či zjemníme kúskom masla. Medzitým si nakrájame zvyšok zemiakov na kocky cca 0,5 cm a uvaríme ich v osolenej vode s trochou rasce do mäkka. Vodu zo zemiakov scedíme do polievky a kocky necháme odkvapkať a vychladnúť.
Pred podávaním zemiakové kocky orestujeme spoločne so šampiňónmi na masle a použijeme ich ako vložku do hotovej polievky.
Lístkové cesto si rozvaľkáme, nakrájame na tyčinky podľa veľkosti taniera, potrieme rozšľahaným vajcom, osolíme, pokmínujeme a pečieme na papieri na pečenie pri 190 ° C cca 15 minút.
Do taniera alebo misky dáme vložku zo šampiňónov a zemiakov, zalejeme horúcou polievkou a ozdobíme petržlenom a upečenými tyčinkami.
Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava
+421 903 284 476
food.service@orkla.sk
Naše webové stránky vloží soubory cookie do vašeho prohlížeče nebo zařízení, pokud máte tuto funkci v nastavení prohlížeče aktivovanou. Tyto soubory cookie používáme ke zlepšení funkčnosti těchto webových stránek, analýzám a pro zájmově orientovanou reklamu.