Posun v udržateľnosti obalov

4. august 2021

Spoločnosť Orkla Foods Česko a Slovensko ako prvá potravinárska firma v Česku, začína používať baliace zmršťovacie fólie z plastového regranulátu! Tieto výrobky putujú aj na Slovensko.


Toto ekologické riešenie je dôležitým príspevkom k splneniu cieľov v oblasti udržateľnosti skupiny Orkla.

Realizácia tohto projektu vznikla v spolupráci s českou spoločnosťou ETW, ktorá ako prvá v Českej republike vyvinula technológiu pre recykláciu poľnohospodárskych a odpadových plastov. Tie doposiaľ väčšinou končili na skládkach a v spalovniach.

Takzvaný regranulát, ktorý vzniká z recyklácie plastov, začína Orkla Foods Česko a Slovensko používať pre zmršťovacie fólie pri skupinovom balení výrobkov na prepravu.

"Fólie s recyklovanou zložkou vyrobené z regranulátu používame vo firme prvý raz. V priebehu minulých rokov sme už skúšali fólie s nižším podielom recyklátu, ale nikdy sme nedosiahli uspokojivé výsledky. Až teraz, v spolupráci s ETW. Jedná sa o skvelú možnosť, ako priemyselný a poľnohospodársky odpad, ktorý u nás zatiaľ nenachádza uplatnenie v ďalšom využití, poslať ďalej do sveta. Veríme, že technológiu postupne rozšírime aj do ďalších krajín, v ktorých pôsobíme," hovorí Pavel Komůrka, špecialista na udržateľnosť a inovácie obalov spoločnosti Orkla Foods.

Novinky na váš e-mail

Kontakty

Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava

+421 903 284 476
food.service@orkla.sk